Η Παλαιστινιακή Μονόπολη: Ένα παιχνίδι στο οποίο οι κανόνες συνεχώς αλλάζουν

monopoly

Σατυρικό βιντεάκι που έφτιαξαν το BBC Three μαζί με το ραδιοτηλεοπτικό κανάλι RTS.

Θέμα του βίντεο η αμείλικτη κλοπή της παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ,  οι παράνομοι εποικισμοί και το Τείχος του Απαρτχάιντ.

Υποτιτλισμός: filistina

4 comments

  1. Κλοπή της Παλαιστινιακής γης… πράγματι!!! Η γη ανήκει σε κάποιους ανθρώπους συγκεκριμένα! Μπράβο μας… και οι μετανάστες στη γη. Η Παλαιστίνη ανήκει στους Παλαιστίνιους και η Ελλάδα στους Έλληνες. Κούνε λίγο το κεφάλι του αριστερέ φασίστα αντισημίτη!

    • Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, η γη δεν ανήκει σε κανέναν. Που θα πει ότι δεν ανήκει ΟΥΤΕ στο Ισραήλ που με τη βία ΤΗΝ ΕΚΛΕΨΕ από τους Παλαιστίνιους και συνεχίζει να το κάνει. Δυο μέτρα και δυο σταθμά δηλαδή??? Αλλά αυτό δεν σε συμφέρει να το πεις και κούνα κι εσύ λίγο το κεφάλι σου να ξεκολλήσεις φασίστα σιωνιστή..

      • Λες την ΕΚΛΕΨΕ με τη βία (και συνεχίζει να το κάνει)… άρα… άνηκε (και ανήκει) σε κάποιον έτσι δεν είναι; Τελικά η γη ανήκει σε κάποιον ή όχι; Κι εφόσον ανήκει στους Παλαιστινίους ας εξοντώσουμε τους Εβραίους έτσι;

      • Όπως όλα τα σιωνάκια βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν είπα. Για να τελειώνουμε, να αφήσει το Ισραήλ τους Παλαίστίνιους να ζήσουν ήσυχα στον τόπο τους, έστω στα σύνορα του ’67. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση στη φάση αυτή, όπου οι Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από το ισραηλινό απαρτχάιντ, χωρίς ελευθερία, χωρίς δικαιώματα και υπό την απειλή των όπλων, είναι τουλάχιστον αμπελοφιλοσοφίες. Και εδώ λήγει και αυτή η ανούσια συζήτηση μαζί σου._

Σχολιάστε